Szakmai kirándulás a Bor és kultúra című projekthét keretei között

2022. március 28-án 15 tanulóval meglátogattuk a Patricius Borházat és a Grand Tokaj Zrt-t. Célunk az volt, hogy vendéglátós tanulóink a gyakorlatban is megismerkedjenek azokkal a folyamatokkal, melyekről korábbi tanulmányaik során hallottak. A Patricius Borház gyönyörű természeti környezetben helyezkedik el Bodrogkisfaludon, a bor készítésének fázisai mellett Molnár Péter birtokigazgató a szőlőtermesztés múltjáról, jelenéről, a szőlőfajtákról tartott élvezetes, szemléletes előadást.

A kirándulás második helyszíne, Tolcsván a Grand Tokaj Zrt. borászata volt. A Patricius Borház minőségi borkészítésével szemben találkozhattunk a felvásárlások útján beszerzett szőlő feldolgozásával. Hatalmas tartályok, palackozó gépsor jelezte, hogy ez a borászat a mennyiségi igény kiszolgálására vállalkozott. Az üres üvegektől a bedobozolt, árusításra kész termékekig figyelemmel kísérhettük a palackozási folyamatot.

Nagy élmény volt a tanulók számára, hogy nem volt ismeretlen ez a terület, érdeklődéssel követték végig a tájékoztatókat, melyekből szakmai tudásuk tovább fejlődhetett.

Kísérő tanárok: Baloghné Komáromi Tünde, Hetziné Csáki Júlia