A kollégium bemutatása

A több mint hat évtizedes múlttal rendelkező iskolánkhoz a kezdetektől kollégium is tartozik, ahol elhelyezést és ellátást biztosítunk diákjaink számára, és amely szorosan együttműködve az iskolával, segíti az oktatási-nevelési célok megvalósulását.

Helyileg is összefonódik a két intézmény, hiszen a kollégium és az iskola közös területen, nagyon szép természeti környezetben, a Bodrog partján, egy hatalmas park közepén található.

A rajzokat Gerák Máté, volt diákunk készítette a kollégium épületeiről

A kollégium, mint bentlakásos intézmény sajátos eszközeivel segíti a diákjaink harmonikus és egészséges fejlődését, tanulmányi munkáját és ezáltal a sikeres életpályára való felkészítését. Lehetőséget biztosít kollégistáinknak, a közösséghez való tartozás erősítéséhez és a személyes kapcsolatrendszerük szélesítéséhez az együtt szerzett tapasztalatokon és átélt élményeken keresztül.

A kollégium nevelőtestületét 5 főállású nevelőtanár alkotja a kollégiumvezető irányításával, valamennyien oktatói tevékenységet is végeznek az intézményben, ezért szaktanári segítséget nyújtanak kollégistáinknak az iskolai felkészüléshez. Megfelelő tapasztalattal és rátermettséggel támogatják diákjaikat a tanulmányi és egyéni problémáik megoldásában.

Komfortos felszereltség, kényelmes lakókörnyezet várja kollégistáinkat, akik két épületben kerülnek elhelyezésre, a II. épületben a fiúk, a III. épületben a lányok. A társalgókban és a közösségi térben közvetlen internet-elérhetőségű számítógépek segítik a tanulást, a szobákban a wifi lefedettség biztosított. Kollégistáink 22 szobában vannak elhelyezve, 13 szobában a leány tanulók és 9 szobában a fiúk. A férőhelyek száma: 128 fő

Kollégiumunk hetente, vasárnap 1600– péntek 1430 óra között biztosítja a diákokról való gondoskodást.

„Az otthon egy érzelmi állapot, egy hely a képzeletünkben, ahol a biztonság, a kötődés, a valahova tartozás, a védettség érzése és személyes emlékeink lakoznak.”

/Thomas Moore/