Diákjaink Prága szállodáiban

„Irány Európa! Erasmus+ gyakorlat Csehországban és Olaszországban ”

Szakmai gyakorlat Prágában

  1. október 10-30. között iskolánk 11 tanulója vett részt a Tempus Közalapítvány Erasmus+ szakképzési mobilitási pályázatának keretein belül szakmai gyakorlaton Csehország fővárosában, Prágában. A tanulók valamennyien 11-13. évfolyamos, vendéglátás-turizmus ágazaton tanuló szakácsok, vendéglátásszervezők és pincérek voltak.

Tanulóink öt kiváló minősítésű, Prága központjában elhelyezkedő hotelekben dolgoztak. A gyakorlat végeztével pozitív visszajelzéseket kaptak: szakmai tudásukkal minden esetben elégedettek voltak, illetve szívesen vették a fejlődésre való hajlandóságukat. A diákok nagyon sok tapasztalatot szereztek a reggeliztetésben, a cseh konyha jellegzetességeinek megismerésében, a nemzeti ételek elkészítésében.

Kiemelten fontos volt számunkra a tanulók idegen nyelvi kompetenciáinak fejlesztése. A külföldi gyakorlat abban is segítségükre volt, hogy sikerült új motivációt szerezniük az idegen nyelvek tanulásához.

A szabadidő egy részét igyekeztünk hasznosan eltölteni. Különböző programokból válogathattak a tanulók, elsősorban hétvégén: gokartozás, városnézés (több részre lebontva tekintettük meg Prága látványosságait), a prágai vár és múzeum meglátogatása, vásárlás a város legnagyobb bevásárlóközpontjaiban, séta a folyóparton, illetve vízibiciklizés.

A gyakornokok élményekkel, barátságokkal, új ismeretekkel és szakmai tapasztalattal gazdagon térhettek haza.