Országos szakmai tanulmányi versenyen elért sikerek

A Pénzügyminisztérium által meghirdetett 5 0411 09 01, Pénzügyi-számviteli ügyintéző szakma

(A szakképzésről szóló törvény végrehajtásáról 12/2020. (II. 7.) Korm. rendelet 11. §-ban foglalt Szakmajegyzék alapján)

ORSZÁGOS SZAKMAI TANULMÁNYI VERSENYE

Az elődöntő versenyfeladatait 3 diák oldotta  meg iskolánkban. A döntőbe az elődöntőn elért eredmények alapján  25 diákot, köztük  2 tanulónkat, Fitos Bettinát és Szacskó Biankát hívta meg a Versenybizottság.

A döntő 2022. április 12-14. között került megrendezésre Győrben.

Április 12-én 13 órától került sor az interaktív írásbeli feladat megírására. A Gazdasági ismeretek, Pénzügy, Számvitel és Adózás tantárgyakból összeállított versenyfeladat diákok elmondása szerint kimondottan nehéz volt. Az eredményhirdetésen kiderült, hogy az átlag eredmény 55,2%. Diákjaink jóval az átlag fölötti eredményt érték el.

A portfólió előadására prezentáció formájában április 13-án reggel 9 órától került sor. Diákjainkat a sorszámaik alapján 13 órakor hívták be. A 20 perces előadás végén a Versenybizottság különböző témában szóbeli kérdéseket tett fel a tanulóknak.

Április 14-én az eredményhirdetésen derült ki, hogy a 25 diákból csak az első 3 helyezett kap teljes vizsgamentességet.

Eredményei alapján Fitos Bettina 5. helyen végzett, Szacskó Bianka a 9. helyezett lett. Megkapták a vizsgamentességet a gyakorlati vizsgák teljesítése alól, valamint Fitos Bettina különdíjban részesült.

A verseny jó alkalmat szolgáltatott arra, hogy iskolánkat megismerjék az ország többi közgazdasági középiskolái, illetve Pénzügyminisztérium munkatársai, a szaktanár kollégákkal kialakult jó kapcsolat pedig a további munkánk során remekül hasznosítható lesz.

Felkészítő tanárok: Hengspergerné Szabó Gyöngyi és Ress Eszter

Gratulálunk a diákoknak és a felkészítő tanáraiknak is!

Fitos Bettina
Szacskó Bianka