- Kereskedelem ágazat
- Kereskedelmi értékesítő
- Turizmus.vendéglátás ágazat
- Pincér-vendégtéri szakember
- Szakács
- Cukrász

Kereskedelmi értékesítő szakma
3 éves szakképző iskolai képzés
A kereskedelmi értékesítő a kereskedelmi egységekben komplex értékesítői feladatokat lát el:
- tájékoztatja, kiszolgálja a vásárlókat
- asszertívan kommunikál a vevőkkel
- részt vesz az árubeszerzés folyamatában
- átveszi, raktározza, készletezi az árut
- állagmegóvással kapcsolatos feladatokat lát el
- előkészíti az árut az értékesítésre
- online értékesítéssel kapcsolatos feladatokat végez
- hozzáértően kezeli a pénztárgépeket, digitális eszközöket, berendezéseket
- betartja a baleset-, munka-, tűzvédelmi, környezetvédelmi és minőségirányítási szabályokat, higiéniai előírásokat
- leltároz
Elvárt kompetenciák:
- Felelősségtudat
- Számolási képesség
- Fizikai erőnlét
- Kitartás (olykor monotonnak tűnhet a munkavégzés)
- Jó kommunikációs készség
- Figyelem
- Jó problémamegoldási képesség
- Konfliktuskezelési készség
- Stressztűrés
- Digitális kompetencia
- Ápolt, igényes megjelenés
Elsősorban azoknak ajánljuk képzésünket, akik jó üzleti érzékkel rendelkeznek, szeretnek különféle emberekkel találkozni és nem esik nehezükre a monoton munkavégzés sem.
A kereskedelmi egységek folyamatosan keresnek szakképzett, elhivatott munkatársakat kereskedelmi értékesítői munkakörbe. Az egyes kereskedelmi területek között az átjárás is meglehetősen könnyű, pl. ruházat, virág, bútor, élelmiszer.

Pincér-vendégtéri szakember
Turizmus-vendéglátás ágazat 3 éves szakiskolai képzés
A pincér-vendégtéri szakember különböző vendéglátótó egységben értékesítési és szolgáltatási feladatokat lát el.
- Fogadja a vendégeket
- Ételeket, italokat szolgál fel
- Pénztárgépet kezel, fizettet
- Barista, bártender és alapfokú sommelier tevékenységet végez
- Rendezvényeket helyszínét előkészíti és részt vesz azok lebonyolításban
- Ismeri a hazai és nemzetközi étel- és ital kínálatot, az új trendeket, új konyhatechnológiai eljárásokat
Elvárt kompetenciák:
- jó kommunikációs készség
- problémamegoldó képesség
- állóképesség
- nagy terhelhetőség
- jó stressztűrő képesség
- empátia
- jó szervezőkészség
- együttműködő képesség.
Azoknak a fiataloknak ajánljuk, akik szeretnek emberekkel dolgozni, akiket érdekel a vendéglátás és a gasztronómia, aki szívesen vesznek részt szervezési és logisztikai feladatok ellátásában.
Keresett szakma, a szakképzettség megszerzését követően remek lehetőségek nyílnak a munkaerőpiaci elhelyezkedés területén.
A végzett fiatalok számára nyitva áll az út az érettségi megszerzéséhez és további szakirányú tanulmányok folytatásához.

Szakács
Turizmus-vendéglátás ágazat 3 éves szakiskolai képzés
Szaktudásának köszönhetően rendkívül kreatív, különböző konyhatechnológiai eljárásokkal étvágygerjesztő és ízletes hideg és melegkonyhai ételeket készít, tálal.
- Az üzletvezetés érdekeit figyelembe véve gazdálkodik.
- Elkészíti az ételeket, majd esztétikusan kitálalja azokat
- Figyelemmel kiséri az árurendelést és részt vesz az áruátvétel folyamatában
- Felügyeli a raktározást
- Részt vesz a konyhai munkaszervezésben
- Irányítja beosztottjait
Elvárt kompetenciák:
- remek ízérzék
- állóképesség
- nagy terhelhetőség
- jó stressztűrő képesség
- jó problémamegoldó képesség
- jó szervezőkészség
- együttműködő képesség
Azoknak a fiataloknak ajánljuk, akiket érdekel a vendéglátás és a gasztronómia világa. Akik szívesen alkotnak, akiket elvarázsoltak a tv műsorok főzős adásai.
Keresett szakma, a szakképzettség megszerzését követően remek lehetőségek nyílnak a munkaerőpiaci elhelyezkedés területén.
A végzett fiatalok számára nyitva áll az út az érettségi megszerzéséhez és további szakirányú tanulmányok folytatásához.

Cukrász
Turizmus-vendéglátás ágazat 3 éves szakiskolai képzés
A cukrász a cukrászdák, kávézók, fagylaltozók süteményes pultjaiban található finomságokat készíti el.
- különféle süteményeket, tortákat, fagylaltokat, desszerteket, bonbonokat készít
- alkalmi díszmunkákkal varázsolja el a megrendelőket
- új, innovatív megoldásokat alkalmaz
- ismeri az alapanyagokat és használja is azokat
- folyamatosan képzi magát, hogy az új trendeknek, vásárlói igényeknek megfelelő termékeket készíthessen
Elvárt kompetenciák:
- remek íz- és esztétikai érzék
- kreativitás
- jó kommunikációs készség
- problémamegoldó képesség
- együttműködő képesség
Azoknak a fiataloknak ajánljuk, aki nem csak megenni, de elkészíteni is szeretik/szeretnék megtanulni az édességeket, finom desszerteket.
A végzettség megszerzését követően cukrászüzemekben, fagylaltozókban, hotelek cukrászataiban helyezkedhetnek el.
A végzett fiatalok számára nyitva áll az út az érettségi megszerzéséhez és további szakirányú tanulmányok folytatásához.